Domaće i inozemne tvrtke za registraciju domena

Registracija domena moguća je putem domaćih i inozemnih tvrtki. Krajnji rezultat je na kraju isti. Dobit ćete ono što ste tražili, razlika je jedino u načinu kako ćete doći do tog cilja, kao i u konačnoj cijeni. Neke od prednosti korištenja domaćih informatičkih tvrtki su:

  • Cijeli postupak vrši se na hrvatskom jeziku
  • Česte su akcije, popusti i sniženja pa možete proći jeftinije
  • U slučaju bilo kakvih problema, lakše ćete doći do podrške koja će vam pomoći riješiti sve probleme

A razlog zašto će se neki ipak odlučiti za inozemne tvrtke je cijena koja u određenim slučajevima može biti dosta niža. Zato prije nego krenete u cijeli proces, pogledajte što se sve nudi, pogledajte ponude domaćih i inozemnih tvrtki te pronađite najbolje rješenje za svoje potrebe.

Provjera domena na početku registracije

Bez obzira odlučite li se za domaću ili inozemnu tvrtku, registracija domena se gotovo ne razlikuje. A prvi korak će uvijek biti provjera domena. U tom koraku, unijet ćete željeni naziv i ekstenziju. Sustav će nakon toga provjeriti postoji li već takva identična. Naime, na internetu ne mogu postojati dvije potpuno identične domene, istog naziva i ekstenzije. Moguće je da nazivi budu isti, a ekstenzije različite, kao i da ekstenzije budu iste, a nazivi različiti. 

Ukoliko sustav pronađe da već postoji identična, dobit ćete obavijest o tome te će vam biti predložene neke slične domene koji bi vas mogle zanimati. Ukoliko niste zadovoljni s prijedlozima, krenite ispočetka i unesite nešto potpuno novo.

By admin