Odlična rešitev za backup pogon

Priporočeno je, da ima vsak uporabnik vsaj en zunanji trdi disk doma. To je predvsem zaradi varnosti, saj je to odličen način za kopiranje ključnih podatkov. Pomembne informacije lahko naložimo na zunanji SSD ali trdi disk ter jih pospravimo v predal, omaro, kovček ali drugam. Tako lahko v primeru okvare računalnika hitro okrevamo, saj ne bomo izgubili dragocenih slik, uporabniških računov, glasbe, filmov in drugih podatkov

Možnost obstaja tudi, da si preslikamo celoten SSD na zunanji trdi disk, kjer imamo nameščen operacijski sistem. Tako lahko hitro popravimo računalnik, če nam virus ali kaj drugega onesposobi računalnik. Tak način varnostnih kopij je možno tudi uporabiti v podjetjih. Za vrsto računalnikov, ki so podobne konfiguracije, uporabimo preslikavo pogona. Tako ne potrebujemo vedno ponovno nameščati vsega še enkrat, če nam potrebujemo svežo namestitev operacijskega sistema in aplikacij.

Hitrost prenosa podatkov

Današnji USB ključi lahko dosega izredne hitrosti kopiranja podatkov. To omogoča hitro USB 3.0, 3.1 in 3.2 vodilo. Če uporabljamo prenosni trdi disk, pa bomo lahko uživali v enakih in včasih še večjih hitrostih. Podatke lahko prenašamo z do 150MB/s+ hitrostjo, kar je izredno hitro. Tako lahko zbirko programov, filmov, glasbe in drugih podatkov prenesemo že samo v nekaj sekundah. Odvisno je seveda od vrste diska in njegovih specifikacij, ki ga uporabljamo.

Za SSD disk v prenosnem ohišju pa so številke veliko višje, saj ne uporablja premikajočih delov. To nam omogoča, da prenašamo velike količine podatkov s 600MB/s+, kar je izredno hitro. Priporočeno je, da uporabimo SSD, če nam je najbolj pomembna hitrost. Za večjo kapaciteto shranjevanja pa je bolj primeren trdi disk.

By admin