Barvni laserski tiskalnik najboljša izbira za vsak dom in pisarno

Dandanes je tiskalnik skoraj nujna oprema v vsaki mali in veliki pisarni. Omogoča nam, da kopiramo pomembne dokumente, ki jih potrebujemo za osebno ali poslovno rabo. Tako se lahko hitro pripravimo na nov dan brez skrbi, saj imamo vse potrebno dokumentacijo s seboj. Dobro pa je, če uporabljamo kvaliteten tiskalnik, ki deluje hitro in učinkovito. V tem članku si bomo pogledali, zakaj je barvni laserski tiskalnik najboljša izbira za vsak dom in pisarno.

Barve, ki se ne razmažejo

Sigurno se nam je že kdaj zgodilo, da so se nam barve na sveže natiskanem listu razmazale. To se večinoma dogaja s tiskalniki, ki uporabljajo črnilo.

Barvni laserski tiskalnik

Barvni laserski tiskalnik pa ima to prednost, da se barve takoj posušijo, kar pomeni, da:

  • Bodo naši dokumenti izgledali veliko bolj profesionalno
  • Ne bomo potrebovali čakati, da se sveže potiskan list posuši
  • Ne bomo umazali sebe ali pohištva z barvami

Bolj ekonomična poraba sredstev

Zadnje nekaj let lahko opazimo, da lahko laserski tiskalnik dobimo po vedno nižjih cenah. To pomeni, da si sedaj vsakdo lahko privošči svoj lastno napravo, ne da bi za to morali odšteti celo premoženje.

Največja prednost laserskih tiskalnikov je ta, da uporabljajo toner, ki je veliko bolj učinkovit od kartuš. Res je, da je toner dražji od navadnih barvnih kartuš, vendar ima mnogo večjo kapaciteto. Tako lahko natisnemo od 1000 do 2000 strani več z laserskim tiskalnikom, kot pa z navadnim.

Hitrejše izdelovanje dokumentov

Laserski tiskalnik je narejen, da čim hitreje natisne čim večje število slik in dokumentov. Ko ga prvič prižgemo, potrebuje malo časa, da se notranje komponente ogrejejo na delovno temperaturo. Ko je naprava ogreta, pa lahko tiskamo izredno hitro. To je odlično za:

  • Podjetniška okolja, kjer moramo hitro in učinkovito delati 
  • Situacije v katerih potrebujemo hitro izdelati veliko kopij listov
  • Situacije, kjer tiskalnik uporablja več ljudi hkrati

Enostavna uporaba in vzdrževanje

Ker barvni laserski tiskalnik ne uporablja mokrih barv oziroma črnila, je vzdrževanje veliko lažje. Poleg tega pa ne potrebujemo vedno ponovno nastavljati tiskalne glave, kar je dokaj pogosto pri navadnih tiskalnikih. Ko nam zmanjka barv, moramo preprosti zamenjati toner. To je veliko lažje, kot če bi menjali črnilo, saj ni ostankov barve. Tako ne potrebujemo dodatno čistiti tiskalnika in izgubljati čas.

Pomembno pa je, da kupimo kvaliteten tiskalnik pri podjetju, ki nam nudi odlično podporo. Priporočamo ogled ponudbe na spletni strani www.anni.si, kjer bomo našli vso možno računalniško opremo.

Bluetooth slušalke so postale skorajda nujen dodatek za številne sodobne naprave. Več o njih pa si preberite s klikom na povezavo.

By admin